Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 500 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Krapai 50 g
- Kietasis sūris 50 g
- Garstyčios 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Malti džiūvėsiai 100 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 368 kcal
Baltymai: 41.30 g
Riebalai: 11.80 g
Angliavandeniai: 25.10 g
Gaminimas
-
Smulkiai supjaustykite vištienos filę arba sumalkite ją mėsmalėje.
-
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite krapus.
-
Sutarkuokite kietą sūrį smulkia tarka.
-
Suberkite į dubenį gautą faršą, svogūnus, krapus ir tarkuotą sūrį. Pridėkite garstyčias, druską ir pipirus. Kruopščiai viską sumaišykite. Faršas vištienos kepsnelems paruoštas.
-
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išplakite šluotele ar šakute iki vientisos masės.
-
Suformuokite iš faršo degtukų dėžutės dydžio kepsnelius, apvoliokite džiūvėsėliuose, tada kiaušinyje, o tada vėl džiūvėsėliuose.
-
Dėkite vištienos kepsnelius į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir gerai apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptus Nuggets kepsnelius padėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalinti riebalų perteklių. Skanaus!