Gardūs ir sultingi kepti pievagrybiai su svogūnais – puikus priedas prie daugelio pagrindinių patiekalų ar garnyrų. Kepti pievagrybiai tiks prie grikių košės, bulvių košės, ryžių, makaronų, gali būti naudojami kaip įdaras, taip pat įvairiose salotose.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pievagrybiai 300 g
- Svogūnai 1.5 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 103 kcal
Baltymai: 5.00 g
Riebalai: 7.00 g
Angliavandeniai: 7.00 g
Paruošimo būdas
- Kruopščiai nuplaukite pievagrybius, aštriu peiliu nupjaukite tamsias dėmeles. Nusausinkite pievagrybius popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite bet kokios formos ir dydžio griežinėliais. Svarbiausia nesusmulkinti jų per daug.
- Įkaitinkite keptuvėje saulėgrąžų aliejų, įdėkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus. Periodiškai maišydami kepkite svogūnus, kol suminkštės ir taps šiek tiek permatomi.
- Į keptuvę su svogūnais sudėkite supjaustytus pievagrybius ir gerai išmaišykite. Maišydami kepkite grybus ir svogūnus ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visos sultys ir pievagrybiai pradės ruduoti. Ilgai nekepkite, kad jie nebūtų labai sausi.
- Viskas, kepti pievagrybiai su svogūnais paruošti. Skanaus!