Ingredientai
Porcijos: –+
- Lašišos filė (su oda) 4 vnt.
- Pomidorai (vyšniniai) 200 g
- Česnakai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Mėtos 2 šakelės
- Krapai 2 šakelės
- Alyvuogių aliejus kepimui
- Druska (jūros) pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 275 kcal
Baltymai: 26.8 g
Riebalai: 15.7 g
Angliavandeniai: 7.2 g
Paruošimo būdas
- Česnaką supjaustykite išilgai plonais griežinėliais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
- Supjaustykite vyšninius pomidorus per pusę, įdėkite į keptuvę su česnakais ir kepkite, kol jie irgi suminkštės.
- Nimkite keptuvę nuo ugnies ir padėkite gautą mišinį į dubenį.
- Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Įtrinkite lašišos gabalėlius druska ir pipirais ir dėkite juos į keptuvę oda žemyn. Kepkite 3 minutes, tada apverskite, sudėkite citrinos griežinėlius ir kepkite dar 2 minutes.
- Smulkiai sukapokite mėtas bei krapus ir sumaišykite su česnako ir pomidorų mišiniu. Prieš patiekdami, lašišos filę užpilkite gautu padažu.