Ingredientai
Porcijos: –+
- Brandintas jautienos antrekoto kepsnys RIB EYE (be kaulo) 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Rozmarinai 3 šakelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Padėkite jautienos kepsnį ant gerai įkaitintos keptuvės ir kepkite bet kokiu jums žinomu būdu. Išimkite mėsą iš keptuvės ir leiskite pailsėti.
- Tuo tarpu į kitą keptuvę ant nedidelės ugnies įpilkite aliejų ir įdėkite česnakus bei rozmariną. Kai tik česnakai paruduos, perkelkite į keptuvę jautienos kepsnį ir pašildykite iš abiejų pusių, prispausdami mėsą prie keptuvės dugno.
- Pagardinkite jautienos didkepsnį druska ir pipirais iš abiejų pusių, padėkite į lėkštę. Užpilkite ant jo šiek tiek aliejaus ir papuoškite česnakais bei rozmarinais. Skanaus!