Prancūziški krok-madam sumuštiniai

Krok-madam – tai prancūziški karšti sumuštiniai su keptais kiaušiniais. Tradiciškai krok-madam sumuštiniai valgomi per pusryčius su salotomis iš šviežių daržovių bei žalumynų ir su puodeliu kavos. Tačiau sumuštiniai gali būti pateikiami ir kaip užkandžiai prie alaus arba sidro.



Ingredientai
Porcijos: +4
Porcijoje
Kalorijos: 993 kcal
Baltymai: 39.5 g
Riebalai: 69.7 g
Angliavandeniai: 47.2 g


Gaminimas
35 min.Print
  • Pastatykite puodą ant nedidelės ugnies ir ištirpinkite jame 3 valgomuosius šaukštus sviesto.
  • Į ištirpintą sviestą įberkite miltus ir nuolat maišydami palaukite 3 minutes.
  • Įpilkite pieną ir nuolat maišydami palaukite kol jis užvirs.
  • Šiek tiek sumažinkite ugnį ir palaukite dar 5 minutes. Po to įdėkite druską, pipirus, maltus muskatus ir 50 gramų tarkuoto griujerio sūrio. Kai sūris išsilydys, nuimkite puodą nuo ugnies ir uždenkite jį.
  • Paimkite 4 riekeles duonos ir užtepkite ant jų garstyčių, o ant viršaus padėkite plonai supjaustytą kiaulienos kumpį.
  • Ant likusių keturių riekelių užtepkite sūrio padažą iš puodo (maždaug po pusantro šaukšto riekelei), pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir uždenkite riekelėmis su garstyčiomis ir kumpiu.
  • Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir per 3-4 minutes apkepkite jame sumuštinius iš abiejų pusių.
  • Užpilkite ant kiekvieno sumuštinio sūrio padažo iš puodo ir įdėkite porai minučių į orkaitę, įkaitintą iki 180°C.
  • Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite joje likusį sviestą.
  • Įmuškite kiaušinius į keptuvę, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite apie 3 minutes, kad baltymai sutvirtėtų, o tryniai liktų skystais.
  • Prancūziški krok-madam sumuštiniai
    Padėkite po keptą kiaušinį ant kiekvieno kiaušinio ir iš karto valgykite.



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: