Prancūziški krok-madam sumuštiniai

Krok-madam – tai prancūziški karšti sumuštiniai su keptais kiaušiniais. Tradiciškai krok-madam sumuštiniai valgomi per pusryčius su salotomis iš šviežių daržovių bei žalumynų ir su puodeliu kavos. Tačiau sumuštiniai gali būti pateikiami ir kaip užkandžiai prie alaus arba sidro.

Ingredientai
Porcijos: +
Porcijoje

Kalorijos: 993 kcal

Baltymai: 39.5 g

Riebalai: 69.7 g

Angliavandeniai: 47.2 g

Gaminimas
35 min. Print
  • Pastatykite puodą ant nedidelės ugnies ir ištirpinkite jame 3 valgomuosius šaukštus sviesto.

  • Į ištirpintą sviestą įberkite miltus ir nuolat maišydami palaukite 3 minutes.

  • Įpilkite pieną ir nuolat maišydami palaukite kol jis užvirs.

  • Šiek tiek sumažinkite ugnį ir palaukite dar 5 minutes. Po to įdėkite druską, pipirus, maltus muskatus ir 50 gramų tarkuoto griujerio sūrio. Kai sūris išsilydys, nuimkite puodą nuo ugnies ir uždenkite jį.

  • Paimkite 4 riekeles duonos ir užtepkite ant jų garstyčių, o ant viršaus padėkite plonai supjaustytą kiaulienos kumpį.

  • Ant likusių keturių riekelių užtepkite sūrio padažą iš puodo (maždaug po pusantro šaukšto riekelei), pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir uždenkite riekelėmis su garstyčiomis ir kumpiu.

  • Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir per 3-4 minutes apkepkite jame sumuštinius iš abiejų pusių.

  • Užpilkite ant kiekvieno sumuštinio sūrio padažo iš puodo ir įdėkite porai minučių į orkaitę, įkaitintą iki 180°C.

  • Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite joje likusį sviestą.

  • Įmuškite kiaušinius į keptuvę, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite apie 3 minutes, kad baltymai sutvirtėtų, o tryniai liktų skystais.

  • Padėkite po keptą kiaušinį ant kiekvieno kiaušinio ir iš karto valgykite.

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: