Terijaki – tradicinis padažas iš Japonijos. Taip pat, terijakio vardu vadinamas žuvies ir mėsos kepimo būdas, kuriame naudojamas šis padažas.
Tradicinis japoniškas terijakio padažas gaminamas iš sojų padažo, cukraus, sake ir saldaus ryžių vyno. Tačiau mes radome jums žymiai paprastesnį terijakio padažo receptą, kuris leis be didelio vargo pagaminti jį namuose.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Sojų padažas ½ stiklinės
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Medus 3 valg. š.
Paruošimo būdas
- Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite sojų padažą ir kukurūzų krakmolą. Maišyti reikia tol, kol neliks gumuliukų.
- Pridėkite medų ir šildykite ant nedidelės ugnies.
- Laikykite apie 5 minutes iki lengvo sutirštėjimo.
- Viskas, naminis terijakio padažas pagamintas. Skanaus!