Užkepti načos su sūrio padažu – skanus karštas užkandis, kuris gali pakeisti bulvių traškučius. Receptą galima laisvai modifikuoti priklausomai nuo šaldytuve turimų produktų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Načos (kukurūzų traškučiai) 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Konservuoti kukurūzai ½ stiklinės
- Pomidorai 1 vnt.
- Jalapenai pagal skonį
- Alyvuogės (žalios) pagal skonį
- Svogūnų laiškai pagal skonį
- Petražolės pagal skonį
- Padažui
- Kietasis sūris 240 g
- Pienas 1 stiklinė
Paruošimo būdas
- Supjaustykite sūrį kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite pienu. Virkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami iki vientisos masės.
- Supjaustykite svogūną ir papriką ir švelniai apkepkite ant nedidelės ugnies per 3-4 minutes.
- Paimkite nedidelę kepimo formą ir ant jos dugno sudėkite pirmą sluoksnį načos traškučių. Užpilkite juos trečdaliu sūrio padažo. Ant viršaus dėkite apkeptą svogūną ir papriką, tada uždėkite dar vieną sluoksnį traškučių ir užpilkite likusiu sūrio padažu.
- Kepimo formą įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes. Išimkite formą iš orkaitės, ant užkeptų načos traškučių sudėkite supjaustytą pomidorą, jalapeną, konservuotus kukurūzus, alyvuoges ir žalumynus ir iš karto neškite prie stalo. Skanaus!