Egzotiška obuolių ir morkų sriuba su kario prieskoniais.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Karis 2 arbat. š.
- Morkos 500 g
- Obuoliai 3 vnt.
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Daržovių sultinys 2 l
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Cukrus pagal skonį
Paruošimo būdas
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, Nulupkite obuolius ir irgi supjaustykite gabalėliais. Tą patį padarykite su salierais ir su svogūnu.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite kario miltelius ir pakepinkite maždaug 1 min.
- Suberkite morkas, salierus bei svogūną ir kepkite dar apie 5 minutes.
- Tada suberkite obuolius ir pakepkite dar 3-5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės.
- Įpilkite į puodą daržovių sultinį ir virkite maždaug 20 minučių.
- Sumalkite sriubą blenderiu ir pagardinkite druska, pipirais bei cukrumi.