Lengvos ir daug vitaminų bei maistinių medžiagų savo sudėtyje turinčios salotos iš špinatų, džiovintų spanguolių ir migdolų riešutų. Šios salotos puikiai tinka užbaigti vakarienę, valgant jos po pagrindinio patiekalo, kad pagerinti virškinimą. Spanguolės su špinatais suteikia salotoms subtilų saldų skonį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Špinatai 250 g
- Džiovintos spanguolės 150 g
- Migdolų riešutai 100 g
- Sezamų sėklos 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Baltojo vyno actas 60 ml
- Alyvuogių aliejus 120 ml
Paruošimo būdas
- Nedideliame puode įkaitinkite sviestą ir lengvai pakepinkite jame susmulkintus migdolų riešutus. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Išplaukite špinatus ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Nedideliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą ir sezamų sėklas. Gautu mišiniu apipilkite špinatus.
- Pridėkite džiovintas spanguoles bei kepintus migdolus ir gerai viska sumaišykite. Skanaus!