Skanios salotos su baklažanais ir vyšniniais pomidorais. Labai paprastas receptas, kuris puikiai tiks pietums.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Baklažanai 1 vnt.
- Pomidorai (vyšniniai) 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Salotų lapai 6 vnt.
- Citrinų sultys 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 150 kcal
Paruošimo būdas
- Supjaustykite baklažaną nedideliais gabaliukais ir pabarstykite druska.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir įdėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę. Pridėkite baklažanus ir kepkite iki gražios auksinės spalvos.
- Apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite perteklinį aliejų.
- Supjaustykite svogūną, vyšninius pomidorus bei salotų lapus. Sudėkite į salotinę. Ant viršaus padėkite apkeptus baklažanus ir įpilkite citrinų sultis. Skanaus!