Šios paprastos ir maistingos brokolių salotos gaminamos vos per 15 minučių. Puikiai tinka pietums arba kaip garnyras vakarienei. Ant garų virti brokoliai išlaiko daugumą naudingų maistinių medžiagų, jeigu virti juos ne ilgiau kaip 5 minutes. Jų sudėtyje yra labai mažai kalorijų ir nėra riebalų, todėl jie puikiai tinka tiems, kas laikosi dietų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Brokoliai 1 vnt.
- Šaltai rūkyta šoninė 4 juostelės
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Raudonos vynuogės 100 g
- Saulėgrąžų sėklos 1 sauja
- Majonezas 60 g
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelė
- Obuolių actas 1 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 183 kcal
Baltymai: 5.00 g
Riebalai: 14.00 g
Angliavandeniai: 8.00 g
Paruošimo būdas
- Atskirkite brokolius žiedynais. Išvirkite juos ant garų per 4-5 minutes ir leiskite atvėsti. Apkepkite šoninės juosteles iki gražios auksinės spalvos ir irgi leiskite atvėsti.
- Supjaustykite šoninę ir svogūną mažais gabaliukais. Supjaustykite vynuoges ketvirčiais ir pašalinkite sėklas. Pridėkite brokolius bei saulėgrąžų sėklas.
- Sumaišykite majonezą, garstyčias, susmulkintus česnakus, obuolių actą, druską ir pipirus. Įpilkite gautą mišinį į salotas. Skanaus!