Strapatsada – tai tradicinė plakta graikiška kiaušinienė su tarkuotais pomidorais ir fetos sūriu. Šią kiaušinienę spėsite pagaminti net ir tada, kai turėsite labai mažai laiko.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Fetos sūris 60 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 545 kcal
Baltymai: 25.2 g
Riebalai: 46.5 g
Angliavandeniai: 4.3 g
Paruošimo būdas
- Kiaušinius lengvai suplakite šluotele.
- Pomidorą sutarkuokite stambia tarka.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir pomidorų tyrę. Įjunkite didelį ugnį.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami kepkite 2-3 minutes, kol tyrė taps tirštesnė.
- Pridėkite smulkintą fetą ir kepkite dar 1 minutę.
- Išjunkite ugnį. Įpilkite kiaušinius į keptuvę ir maišykite, kol jie sustings.