Karamelinės bandelės su cinamonu

Ingredientai
Porcijos: +
Gaminimas
1 val. 10 min. Print
  • Įberkite miltus į didelį dubenį. Vienoje dubens pusėje ant miltų paberkite mielių, o kitoje pusėje druskos. Viską sumaišykite tarpusavyje.

  • Į nedidelį puodą įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir medaus. Viską pakaitinkite, kol sviestas ir medus ištirps, tačiau masė neturi būti karšta.

  • Į šiltą pieną po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno išplakite, kol gausite vientisą masę.

  • Gautą mišinį įpilkite į dubenį su miltais, mielėmis ir druska. Maišykite tešlą, kol dubenyje nebeliks sausų produktų gumuliukų.

  • Užmaišytą tešlą uždenkite maistine plėvele, švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti šiltoje vietoje bent 4 valandom.

  • Per tą laiką paruošiame įdarą. Visus jam skirtus produktus įberkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol sviestas ir medus ištirps.

  • Nukelkite nuo ugnies, gerai išmaišykite ir paliekite atvėsti ir sustingti kelioms valandoms.

  • Tešlai pakilus išimkite ją iš dubens. Atsargiai rankomis išminkite ir iškočiokite į maždaug 0,5 centimetro storio stačiakampio formos lakštą.

  • Ant iškočiotos tešlos tolygiu sluoksniu užtepkite sustingusį įdarą ir viską suvyniokite. Supjaustykite maždaug 2 centimetrų pločio riekelėmis.

  • Padėkite bandeles į kepimo skardą, palikdami nedidelius tarpus tarp jų, kad kildamos bandelės susiliestų, ir jų apačia tolygiai pasidengtų karamele.

  • Sudėjus bandeles į skardą, palikite jas dar 1 valandai pakilti.

  • Bandeles kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol jos taps gražios auksinės spalvos.

  • Prieš valgant palaukite kol bandelės šiek tiek atvės. Skanaus!

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
SeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: