Ingredientai
Porcijos: –+
- Ingredientai tešlai
- Pienas 240 ml
- Mielės 2 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Medus 75 g
- Sviestas 125 g
- Kvietiniai miltai 525 g
- Ingredientai įdarui
- Sviestas 85 g
- Rudasis cukrus 110 g
- Medus 65 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska ½ arbat. š.
- Migdolų riešutai 50 g
Gaminimas
-
Įberkite miltus į didelį dubenį. Vienoje dubens pusėje ant miltų paberkite mielių, o kitoje pusėje druskos. Viską sumaišykite tarpusavyje.
-
Į nedidelį puodą įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir medaus. Viską pakaitinkite, kol sviestas ir medus ištirps, tačiau masė neturi būti karšta.
-
Į šiltą pieną po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno išplakite, kol gausite vientisą masę.
-
Gautą mišinį įpilkite į dubenį su miltais, mielėmis ir druska. Maišykite tešlą, kol dubenyje nebeliks sausų produktų gumuliukų.
-
Užmaišytą tešlą uždenkite maistine plėvele, švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti šiltoje vietoje bent 4 valandom.
-
Per tą laiką paruošiame įdarą. Visus jam skirtus produktus įberkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol sviestas ir medus ištirps.
-
Nukelkite nuo ugnies, gerai išmaišykite ir paliekite atvėsti ir sustingti kelioms valandoms.
-
Tešlai pakilus išimkite ją iš dubens. Atsargiai rankomis išminkite ir iškočiokite į maždaug 0,5 centimetro storio stačiakampio formos lakštą.
-
Ant iškočiotos tešlos tolygiu sluoksniu užtepkite sustingusį įdarą ir viską suvyniokite. Supjaustykite maždaug 2 centimetrų pločio riekelėmis.
-
Padėkite bandeles į kepimo skardą, palikdami nedidelius tarpus tarp jų, kad kildamos bandelės susiliestų, ir jų apačia tolygiai pasidengtų karamele.
-
Sudėjus bandeles į skardą, palikite jas dar 1 valandai pakilti.
-
Bandeles kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol jos taps gražios auksinės spalvos.
-
Prieš valgant palaukite kol bandelės šiek tiek atvės. Skanaus!