Gaminame skanias mielines bandeles su obuoliais.
Ingredientai
Paruošimo būdas
- Pakaitinkite tešlai skirtą pieną, kol jis beveik užvirs ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Mažame dubenyje sumaišykite sausas mieles su šaukštu cukraus ir užpilkite nedideliu kiekiu atvėsusio pieno. Išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kol mielės aktyvuosis ir atsiras burbuliukai.
- Likusį pieną sumaišykite su ištirpintu sviestu, cukrumi, druska. Tada įdėkite kiaušinį, supilkite mieles ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Įberkite miltus ir maišykite šaukštu. Kai negalėsite maišyti šaukštu, minkite rankomis. Pradžioj tešla bus labai lipni, atrodys lyg trūksta miltų. Pamėginkite papildomai dėti kuo mažiau miltų, nes jie tešlą padarys kietesnę. Ilgainiui minkant tešla nustos lipti prie rankų ir kitų darbo paviršių. Viso tešlą reikėtų minkyti apie 10-15min.
- Išminkius tešlą, įdėkite ją į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kelioms valandoms pakilti.
- Per tą laiką galima pagaminti obuolių įdarą. Nulupkite obuolius, smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite.
- Įberkite cukrų, druską ir cinamoną.
- Troškinkite obuolius keptuvėje su nedideliu kiekiu sviesto, kol jie suminkštės, o didžioji dalis išsiskyrusių obuolių sulčių išgaruos. Tai gali užtrukti nuo 7 iki 10 minučių. Tada palikite obuolių masę atvėsti.
- Kai tešla pakils, suminkite ją ir padalinkite į dvi dalis.
- Vieną dalį iškočiokite į stačiakampio formos lakštą, kuris turi būti maždaug pusės centimetro storio. Užtepkite pusę paruoštos obuolių masės ir suvyniokite lyg vyniotinį.
- Supjaustykite vyniotinį norimo dydžio gabalėliais, padėkite ant kepimo skardos ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu palikite maždaug vienai valandai, kol bandelės su obuoliais dar kartą pakils. Tą patį pakartokite su likusia tešla ir obuoliais.
- Bandelėms pakilus, aptepkite jas kiaušinio plakiniu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol bandelės gražiai apskrus. Prieš ragaujant, leiskite bandelėms atvėsti.