Skanios bandelės su cinamonu ir cukrumi. Turbūt daugelis prisimena jas dar nuo vaikystės. Šioms bandelėms net nereikia jokio įdaro, nes cinamonas suteikia joms ypatingą aromatą ir skonį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kvietiniai miltai 450 g
- Pienas 250 ml
- Cukrus 100 g
- Sviestas 100 g
- Cinamonas 2 valg. š.
- Druska ⅓ arbat. š.
- Mielės 10 g
- Kardamonas 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 295 kcal
Baltymai: 5.6 g
Riebalai: 9.8 g
Angliavandeniai: 47.3 g
Paruošimo būdas
- Ištirpinkite mieles šiltame piene, įdėkite 60-70 gramų cukraus, pabarstykite 1-2 šaukštais miltų (bet nemaišykite) ir palikite 15 minučių.
- Po 15 minučių įpilkite likusius miltus ir druską bei pradėkite minkyti tešlą. Pridėkite kardamoną ir apie 70 gramų sviesto. Vėl pradėkite minkyti tešlą (apie 20 minučių rankomis).
- Įdėkite tešlą į gilų indą, sandariai apvyniokite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandai, kol tešla pakils.
- Sumaišykite 2 šaukštus cinamono ir 2 šaukštus cukraus.
- Iškočiokite tešlą į kiek plonesnį nei 1 centimetro stačiakampį. Patepkite stačiakampį ištirpusiu sviestu ir apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
- Tešlą atsargiai susukite į vyniotinį ir tešlos kraštą sugnybkite, kad suliptų. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį į maždaug 2,5-3 centimetrų storio gabalėlius. Jei neturite aštraus peilio, paimkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses.
- Sudėkite gabalėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu palikite šiltoje vietoje maždaug 40 minučių, kad bandelės pakiltų. Tada sutepkite bandeles sumuštu kiaušinių tryniu, pabarstykite cukrumi arba cinamonu pagal savo skonį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite bandeles apie 20-25 minučių, kol jos iškils ir gražiai paruduos.