Bandelės su cinamonu

Skanios bandelės su cinamonu ir cukrumi. Turbūt daugelis prisimena jas dar nuo vaikystės. Šioms bandelėms net nereikia jokio įdaro, nes cinamonas suteikia joms ypatingą aromatą ir skonį.

Ingredientai
Porcijos: +
Porcijoje

Kalorijos: 295 kcal

Baltymai: 5.6 g

Riebalai: 9.8 g

Angliavandeniai: 47.3 g

Gaminimas
3 val. 30 min. Print
  • Ištirpinkite mieles šiltame piene, įdėkite 60-70 gramų cukraus, pabarstykite 1-2 šaukštais miltų (bet nemaišykite) ir palikite 15 minučių.

  • Po 15 minučių įpilkite likusius miltus ir druską bei pradėkite minkyti tešlą. Pridėkite kardamoną ir apie 70 gramų sviesto. Vėl pradėkite minkyti tešlą (apie 20 minučių rankomis).

  • Įdėkite tešlą į gilų indą, sandariai apvyniokite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandai, kol tešla pakils.

  • Sumaišykite 2 šaukštus cinamono ir 2 šaukštus cukraus.

  • Iškočiokite tešlą į kiek plonesnį nei 1 centimetro stačiakampį. Patepkite stačiakampį ištirpusiu sviestu ir apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.

  • Tešlą atsargiai susukite į vyniotinį ir tešlos kraštą sugnybkite, kad suliptų. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį į maždaug 2,5-3 centimetrų storio gabalėlius. Jei neturite aštraus peilio, paimkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses.

  • Sudėkite gabalėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu palikite šiltoje vietoje maždaug 40 minučių, kad bandelės pakiltų. Tada sutepkite bandeles sumuštu kiaušinių tryniu, pabarstykite cukrumi arba cinamonu pagal savo skonį.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite bandeles apie 20-25 minučių, kol jos iškils ir gražiai paruduos.

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
SeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: