Mielinės bandelės su marcipanais

Skanios apelsinų skonio mielinės bandelės su marcipanais. Puikiai tinka prie rytinio Kalėdinio stalo.



Ingredientai
Porcijos: +12


Gaminimas
2 val. 0 min.Print
  • Dubenyje sumaišykite vandenį su pienu, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską bei cukrų. Sudėkite minkštą sviestą ir atsargiai rankomis minkite, kol nebeliks sausų produktų. Tačiau tešla jokiais būdais neturi tapti vientisa! Likę sviesto gumuliukai kepant labai skaniai ištirps ir bandelės įgaus nuostabiai švelnų sviesto kvapą.
  • Į masę supilkite pieno ir kiaušinio mišinį ir dar kartą minkite, bet tik kol įmaišysite supiltą pieną su kiaušiniu. Išeis pakankamai skysta ir lipti tešla.
  • Padėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 3-4 valandoms. Dar geriau, jei paliksite tešlą šaldytuve visai nakčiai.
  • Pailsėjusią tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių, kol ji sušils.
  • Gaminame mielines bandeles su marcipanais
    Tuomet iškočiokite, o gautą blyną sulankstykite, kaip popieriaus lapą į 3 dalis. Šį procesą pakartokite dar 2 kartus.
  • Gaminame mielines bandeles su marcipanais
    Trečią kartą iškočiotą tešlą sulankstykite į 9 dalis, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve dar 30 minučių.
  • Dabar gaminsime įdarą. Sumaišykite įdarui skirtą cukrų su apelsino žievele, bei cinamonu.
  • Ant cukraus pudra pabarstyto švaraus paviršiaus iškočiokite marcipano masę.
  • O dabar surenkame bandeles. Tirpintu sviestu aptepkite keksiukų kepimo formas ir apibarstykite paruoštu cukraus mišiniu.
  • Paskutinį kartą iškočiojame mielinę tešlą.
  • Mielinės bandelės su marcipanais
    Iškočiotą mielinę tešlą aptepkite apelsinų sultimis, o ant viršaus įdėkite iškočiotą marcipano sluoksnį. Dar kartą aptepkite likusiomis apelsinų sultimis.
  • Mielinės bandelės su marcipanais
    Ant viršaus užberkite maždaug pusę likusio cukraus. Viską suvyniokite į ritinį ir aštriu peiliu supjaustykite maždaug piršto storumo riekėmis.
  • Mielinės bandelės su marcipanais
    Bandeles įdėkite į keksiukų kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite likusiu paruoštu cukrumi.
  • Suformuotas bandeles palikite maždaug valandai, kol jos pakils.
  • Mielinės bandelės su marcipanais kepamos apie 30-35 minutes iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol jos įgaus gražią auksinę spalvą.
  • Iškeptas bandeles išimkite iš skardos ir valgykite dar šiltas, kol jos yra pačios skaniausios.



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: