Upėtakiuose esančios omega-3 rūgštys reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir teigiamai veikia smegenų, širdies ir kraujagyslių veiklą. Būtinai išbandykite šį paprastą, skanų ir, svarbiausia, sveiką patiekalą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Upėtakis 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Petražolės 15 g
- Druska (jūros) ¼ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 219 kcal
Baltymai: 21.10 g
Riebalai: 12.30 g
Angliavandeniai: 5.70 g
Gaminimas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temparatūros.
-
Išplaukite ir išdžiovinkite upėtakius.
-
Upėtakius iš visų pusių įtrinkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu (tiek išorėje, tiek viduje). Viršuje padarykite apie 10 iki 5 mm gylio pjūvių.
-
Nuimkite citrinos žievelę ir supjaustykite ją griežinėliais. Susmulkinkite petražolių lapus. Į kiekvienos žuvies pilvą įdėkite petražoles ir citrinos griežinėlius.
-
Išklokite kepimo skardą folija, padėkite ant jos likusias petražoles ir citrinos griežinėlius, o ant viršaus padėkite žuvį. Sandariai suvyniokite į foliją.
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, o prieš 10 minučių iki pabaigos atidarykite foliją, kad susidarytų graži auksinė pluta.
-
Patiekite žuvį, palaistydami ją užkeptų citrinų sultimis. Skanaus!