Orkaitėje užkeptas upėtakis su citrina

Upėtakiuose esančios omega-3 rūgštys reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir teigiamai veikia smegenų, širdies ir kraujagyslių veiklą. Būtinai išbandykite šį paprastą, skanų ir, svarbiausia, sveiką patiekalą.



Ingredientai
Porcijos: +1
Porcijoje
Kalorijos: 219 kcal
Baltymai: 21.10 g
Riebalai: 12.30 g
Angliavandeniai: 5.70 g


Gaminimas
60 min.Print
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temparatūros.
  • Išplaukite ir išdžiovinkite upėtakius.
  • Upėtakius iš visų pusių įtrinkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu (tiek išorėje, tiek viduje). Viršuje padarykite apie 10 iki 5 mm gylio pjūvių.
  • Nuimkite citrinos žievelę ir supjaustykite ją griežinėliais. Susmulkinkite petražolių lapus. Į kiekvienos žuvies pilvą įdėkite petražoles ir citrinos griežinėlius.
  • Išklokite kepimo skardą folija, padėkite ant jos likusias petražoles ir citrinos griežinėlius, o ant viršaus padėkite žuvį. Sandariai suvyniokite į foliją.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, o prieš 10 minučių iki pabaigos atidarykite foliją, kad susidarytų graži auksinė pluta.
  • Orkaitėje užkeptas upėtakis su citrina
    Patiekite žuvį, palaistydami ją užkeptų citrinų sultimis. Skanaus!



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( Dar nėra įvertinimų )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: