Havajietiško stiliaus buritos su vištiena, kumpiu, mocarelos sūriu, jalapenu ir konservuotais ananasais. Kad patiekalas būtų dar skanesnis, kepkite jį grilyje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė (krūtinėlės) 2 vnt.
- Mocarelos sūris 100 g
- Ananasai (konservuoti) 250 g
- Virtas kiaulienos kumpis 100 g
- Raudonos saldžiosios paprikos ½ vnt.
- Jalapenai 1 vnt.
- Tortilijos 4 vnt.
- Pomidorų pasta 5 valg. š.
- Čiobreliai 2 arbat. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 2 arbat. š.
- Saulėgrąžų aliejus 2 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pabarstykite vištienos krūtinėles druska, pipirais bei puse čiobrelių ir raudonėlių.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių (apie 20 minučių). Palaukite kol vištiena atvės ir supjaustykite juostelėmis.
- Mocarelos sūrį sutarkuokite stambia tarka. Supjaustykite ananasus, kumpį, saldžiąsias paprikas ir jalapeną nedideliais kubeliais.
- Sutepkite tortilijas pomidorų pasta ir sudėkite ant jų vištienos gabaliukus, mocarelos sūrį, ananasus, kiaulienos kumpį, papriką ir jalapeną. Pabarstykite prieskoniais ir suvyniokite.
- Apkepkite ant keptuvės arba grilyje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.