Buritos – tai tradiciniai meksikietiški užkandžiai, gaminami iš tortilijų su įvairiais įdarais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 300 g
- Tortilijos 4 vnt.
- Avokadas 1 vnt.
- Fermentinis sūris 60 g
- Kalendros (šviežios, smulkiai supjaustytos) 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Paruošimo būdas
- Užkepkite orkaitėje vištienos filę ir supjaustykite juostelėmis.
- Sutarkuokite sūrį, kalendras smulkiai supjaustykite, avokadą supjaustykite kubeliais ir viską sumaišykite lėkštėje.
- Padalinkite įdarą į 4 dalis ir uždėkite ant kiekvienos tortilijos. Sulankstykite tortilijas panašiai kaip lankstant voką.
- Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir apkepkite jame buritas virš didelės ugnies, po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos įgys gražią auksinę spalvą. Valgykite, kol karštos.