Tradicinis meksikietiškas buritos su jautienos faršu, konservuotomis pupelėmis ir pomidorais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai 1 vnt.
- Iceberg salotos 100 g
- Čederis 70 g
- Konservuotos raudonos pupelės 400 g
- Saulėgrąžų aliejus 2 arbat. š.
- Jautienos faršas 250 g
- Maltos aitriosios paprikos 2 arbat. š.
- Salsa padažas 120 g
- Tortilijos 4 vnt.
- Druska pagal skonį
- Grietinė pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 450 kcal
Baltymai: 29 g
Riebalai: 12 g
Angliavandeniai: 57 g
Paruošimo būdas
- Supjaustykite pomidorą nedideliais kubeliais. Sukapokite Iceberg salotas. Sutarkuokite čederį stambia tarka. Išpilkite pupelių skystį.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įdėkite jautienos faršą ir maltas aitriąsias paprikas bei kepkite 5-7 minutes. Pridėkite pupeles ir salsos padažą, palikite troškinti dar apie 10 minučių. Pabarstykite druska.
- Nuimkite viską nuo ugnies ir sumaišykite su tarkuotu čederiu.
- Padalinkite gautą įdarą į keturias vienodas dalis. Sudėkite įdarą, pomidorus bei Iceberg salotas ant tortilijų ir susukite jas.
- Patiekite prie stalo kartu su grietine. Skanaus!