Dietinė vegetariška smidrų sriuba, kurioje nėra glitimo.
Ingredientai
- Smidrai 450 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Vanduo 1 l
- Anakardžių riešutai 30 g
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
Gaminimas
-
Iš anksto užmerkite anakardžių riešutus vandenyje 4 valandom.
-
Įkaitinkite puode alyvuogių aliejų ir kepkite jame svogūnus apie 7 minutes nuolat maišant.
-
Pridėkite smulkiai supjaustytus smidrus ir kepkite dar 3 minutes.
-
Įdėkite čiobrelius, įpilkite vandenį ir palaukite kol sriuba užvirs.
-
Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes.
-
Pertrinkite sriubą blenderyje kartu su žaliųjų citrinų sultimis, anakardžių riešutais ir druska. Beje, šią sriubą galima valgyti ir šalta.