Dietinė vegetariška smidrų sriuba, kurioje nėra glitimo.
Ingredientai
- Smidrai 450 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Vanduo 1 l
- Anakardžių riešutai 30 g
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
- Iš anksto užmerkite anakardžių riešutus vandenyje 4 valandom.
- Įkaitinkite puode alyvuogių aliejų ir kepkite jame svogūnus apie 7 minutes nuolat maišant.
- Pridėkite smulkiai supjaustytus smidrus ir kepkite dar 3 minutes.
- Įdėkite čiobrelius, įpilkite vandenį ir palaukite kol sriuba užvirs.
- Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes.
- Pertrinkite sriubą blenderyje kartu su žaliųjų citrinų sultimis, anakardžių riešutais ir druska. Beje, šią sriubą galima valgyti ir šalta.