Skani rusiška žirnių košė su svogūnais, kuri puikiai tiks vegetarams ir veganams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Žirniai 230 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus 4 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 327 kcal
Baltymai: 10.90 g
Riebalai: 19.00 g
Angliavandeniai: 30.40 g
Paruošimo būdas
- Išplaukite žirnius ir pamirkykite karštame vandenyje 10 valandų.
- Perkelkite žirnius iš karto į kiaurasamtį, o po to į puodą. Užpilkite nauju vandeniu, kad jo lygis būtų toks pat, kaip ir žirnių. Palaukite kol užvirs ir pagardinkite druska. Tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol žirniai visiškai išvirs.
- Nulupkite svogūną ir smulkiai jį supjaustykite. Kepkite sauliegrąžų aliejuje apie 4 minutes.
- Į keptuvę su svogūnais suberkite išvirtus žirnius, sumaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes. Skanaus!