Grikių košė su pievagrybiais ir daržovėmis – tai paprastas, skanus ir mažai kaloringas garnyras, kurį galima pagaminti vos už pusvalandį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Grikių kruopos 400 g
- Pievagrybiai 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 70 kcal
Paruošimo būdas
- Nuplaukite grikių kruopas ir išvirkite jas pagal instrukciją ant pakuotės.
- Nuvalykite daržoves. Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną bei pievagrybius.
- Įpilkite alyvuogių aliejų į įkaitintą keptuvę. Apkepkite daržoves ir pievagrybius ant vidutinės ugnies. Pabarstykite druska.
- Įdėkite į keptuvę išvirtus grikius, sumaišykite ir troškinkite dar apie 5-7 minutes.
- Viskas, grikių košė su pievagrybiais ir daržovėmis paruošta. Galite papuošti ją žalumynais ir nešti prie stalo. Skanaus!