Vasariški virtinukai su trešnėmis yra populiarus ir skanus patiekalas, kuris neabejotinai patiks visai šeimai, ypač vaikams. Šis receptas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir suteikia galimybę mėgautis šviežių trešnių skoniu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Trešnės 500 g
- Kvietiniai miltai 2 puodeliai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo ¾ puodelio
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Cinamonas pabarstymui
Paruošimo būdas
- Trešnes nuplaukite, išimkite kauliukus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite šaukštu cukraus.
- Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite persijotus miltus, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, druską. Naudodami kablį maišykite ir po truputį įpilkite vandens, kad visi ingredientai susijungtų. Galite minkyti ir rankomis. Turite gauti minkštą, lygią tešlą.
- Tešlą padalinkite į kelias dalis. Kiekvieną iškočiokite į ploną lakštą ir stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną įdėkite po kelias trešnes, sulenkite per pusę ir kruopščiai užspauskite kraštus.
- Virkite ant mažos ugnies apie 3 minutes, kol koldūnai išplauks į paviršių. Patiekite pabarstę cinamonu. Skanaus!
Receptu pasidalino: Elvyra Semaška, „Iki“ kulinarijos šefė

