Menkė yra dietinė ir tuo pačiu ne itin brangi žuvis, kurioje yra daug maistinių medžiagų. Užkepkite ją orkaitėje pagal mūsų receptą – bus skanu! Labai paprastas receptas, kuriam reikės tik žuvies, petražolių, sviesto ir citrinos.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė (filė) 170 g
- Petražolės (sukapotos) 4 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Citrinų sultys 3 valg. š.
- Citrinų žievelė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 232 kcal
Baltymai: 28 g
Riebalai: 10 g
Angliavandeniai: 7 g
Paruošimo būdas
- Sumaišykite ištirpintą sviestą, citrinos sultis ir citrinos žievelę.
- Įdėkite menkę į kepimo indą ir apšlakstykite sviesto bei citrinų mišiniu.
- Pasūdykite ir įdėkite 15 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Užkeptą menkę apibarstykite kapotomis petražolėmis ir neškite prie stalo. Skanaus!