Ingredientai
- Spurgoms
- Pienas 250 g
- Mielės 10 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Kvietiniai miltai 400 g
- Sviestas 60 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Glaistui
- Cukrus (pudra) 150 g
- Pienas 4 valg. š.
Paruošimo būdas
- Sumaišykite pieną, mieles ir cukrų bei palikite 15 minučių. Jei mielės šviežios, mišinys pradės putoti.
- Pridėkite miltus, sviestą, kiaušinį ir druską bei sumaišykite iki vientisos masės.
- Uždenkite rankšluosčių ir palikite 1-1,5 valandai.
- Iškočiokite tešlą į storą blyną ir naudodami stikline išpjaustykite didelius apskritimus. Kiekviename apskritime su mažesne stikline išpjaustykite skylę.
- Iškepkite spurgas karštame aliejuje.
- Sumaišykite cukraus pudrą su pienu. Išpilkite pagamintą glaistą ant iškeptų spurgų.