Ingredientai
Porcijos: –+
- Kava (koncentratas, šaltai paruoštas) 200 ml
- Citrinų sultys (šviežiai spausti) 100 ml
- Cukrus 1 valg. š.
- Citrinos (papuošimui) 1 griežinėlis
- Ledas
Paruošimo būdas
-
Šaltai paruoštą kavos koncentratą reikia pagaminti iš anksto. 50 gramų šviežiai maltų kavos pupelių užpilkite 250 mililitrų vandens. Laikykite uždarame inde 12 valandų kambario temperatūroje arba visą parą palikite šaldytuve. Vėliau nukoškite tirščius – taip gausite kavos ekstraktą, kuriame nėra kartumo, būdingo gėrimui, paruoštam su karštu vandeniu.
-
Į stiklinę supilkite šviežias citrinų sultis, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps.
-
Tuomet supilkite kavos koncentratą, įberkite ledukų ir lengvai pamaišykite.
-
Papuoškite citrinos griežinėliu. Skanaus!

