Mochi – tai tradicinis japoniškas tortas iš ryžių miltų. Tačiau šiandien mes gaminsime ne tortą, o šokoladines Mochi spurgas. Šiam receptui jums bus reikalingos spurgų kepimo formos. Jeigu jų neturite – nesijaudinkite. Toliau papasakosiu kuo jas galima pakeisti.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Ryžių miltai ¼ stiklinės
- Kepimo milteliai ¼ šaukštelio
- Kakavos milteliai 1 šaukštas
- Cukrus 2 šaukštai
- Pienas 4 šaukštai
- Sviestas 1 šaukštas
Paruošimo būdas
- Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir suplakite iki vientisos masės.
- Įpilkite tešlą į spurgų kepimo formas (tešlos turėtų užtekti dviems kepimo formoms). Jeigu neturite spurgų kepimo formų, įpilkite tešlą į du puodelius.
- Įdėkite vieną kepimo formą (arba puodelį) į mikrobangų krosnelę 1 minutei. Po to įdėkite ir antrą.
- Kai spurgos atvės, papuoškite jas glajumi.