Šis veganiškas morkų pyragas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių patiekalų, nes jį labai lengva pagaminti. Kadangi morkos suteikia pakankamai drėgmės, jums nereikia kiaušinių gaminant šį pyragą. Apelsinų sultys ir datulės suteiks jam saldumo ir pyragas bus skanus be cukraus.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Viso grūdo kvietiniai miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Druska ¼ arbat. š.
- Vanduo 300 ml
- Datulės 150 g
- Razinos 150 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Malti imbierai 1 arbat. š.
- Malti muskatai ½ arbat. š.
- Morkos 1 vnt.
- Graikiniai riešutai 50 g
- Apelsinų sultys 80 ml
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 260 kcal
Baltymai: 6 g
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 51 g
Paruošimo būdas
- Dubenyje sumaišykite viso grūdo miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Puode sumaišykite vandenį, susmulkintas datules, razinas, cinamoną, maltus imbierus bei muskatus. Palaukite kol užvirs ir tada virkite dar 5 minutes.
- Sutarkuokite morkas ir įpilkite į jas karštą mišinį iš puodo. Leiskite atvėsti. Tada pridėkite susmulkintus graikinius riešutus, įpilkite apelsinų sultis ir viską sumaišykite. Įpilkite miltų mišinį ir dar kartą gerai sumaišykite.
- Gautą tešlą padėkite į alyvuogių aliejumi suteptą kepimo formą ir kepkite 45 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Viskas, veganiškas morkų pyragas pagamintas. Palaukite kol jis atvės ir galite valgyti. Skanaus!