Ar kada nors bandėte iškepti bananų pyragą? Ne? Tada pats laikas tai padaryti! Bananų pyragas – skanus ir sveikas desertas, o mūsų receptas puikiai tiks veganams. Šis pyragas šiek tiek panašus į bananų duoną, bet yra šiek tiek lengvesnis bei saldesnis.
Kadangi tarp šio pyrago ingredientų yra bananai, mums nereikės daug aliejaus, todėl pyrago sudėtyje nebus daug riebalų ir kalorijų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kvietiniai miltai 240 g
- Soda 1.5 arbat. š.
- Druska ½ arbat. š.
- Cukrus 200 g
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Bananai 4 vnt.
- Vanduo 60 ml
- Malta vanilė 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 216 kcal
Baltymai: 2 g
Riebalai: 2 g
Angliavandeniai: 50 g
Paruošimo būdas
- Nedideliame indelyje sumaišykite miltus, sodą ir druską.
- Atskirame inde sumaišykite cukrų su aliejumi, o tada pridėkite šakute sutrintus bananus. Įpilkite vandenį ir maltą vanilę bei sumaišykite.
- Įpilkite į indą su bananais miltų mišinį ir sumaišykite. Atkreipkite dėmesį, kad tešla neturi būti vientisa.
- Padėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite pyragą apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Ištraukite bananų pyragą iš orkaitės ir palikite pastovėti 15 minučių. Skanaus!