Labai paprastai gaminamas veganiškas biskvitas su citrinų glazūra. Šiame recepte naudojamos citrinos, tačiau esant norui, galite jas pakeisti apelsinais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kvietiniai miltai 270 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukrus (pudra) 350 g
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Vanduo 200 ml
Paruošimo būdas
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 200 gramų cukraus pudros ir vienos citrinos žievelę.
- Sumaišykite pusės citrinos sultis, aliejų ir vandenį bei įpilkite į miltus. Maišykite iki vientisos masės.
- Dėkite tešlą į aliejumi suteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Likusią cukraus pudrą sumaišykite su likusios citrinos sultimis. Gautą glazūrą išpilkite ant atvėsusio citrinų biskvito. Skanaus!