Ingredientai
Porcijos: –+
- Tortilijos 1 vnt.
- Tunas (konservuotas, savo sultyse) 80 g
- Rausvieji svogūnai 10 g
- Iceberg salotos 20 g
- Raudonos saldžiosios paprikos 20 g
- Fermentinis sūris 20 g
- Alyvuogės (juodos) 3 vnt.
- Pomidorai 60 g
- Agurkai 20 g
- Kaparėliai 3 vnt.
- Žaliosios citrinos ½ vnt.
- Alyvuogių aliejus pagal skonį
- Baltieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Freese salotos pagal skonį
- Padažui:
- Majonezas 60 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Krapai pagal skonį
- Citrinos (žievelė) pagal skonį
Paruošimo būdas
- Papriką, svogūną, agurką ir sūrį supjaustykite šiaudeliais. Juodąsias alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Iceberg salotų lapus suplėšykite į mažesnius gabaliukus. Sudėkite viską į dubenį.
- Įberkite smulkiai kapotų krapų. Konservuotą tuną nusunkite nuo sulčių, truputį pasmulkinkite ir sudėkite ant daržovių. Pabarstykite šviežiai maltais baltaisiais pipirais, druska, truputį pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite.
- Tortilijos paplotėlį apkepkite griliaus keptuvėje. Į paruoštą paplotėlį sudėkite sumaišytas salotas ir susukite.
- Tortiliją padėkite į pailgą lėkštę, šalia padėkite pusę žaliosios citrinos, kelis kaparėlius ir majonezą. Majonezą pagardinkite smulkiai kapotais krapais, tarkuota citrinos žievelę bei česnaku. Papuoškite Freese salotų lapeliais.