Laikytis pasninko – gana sunki užduotis. Siūlome paįvairinti savo meniu šiais vegetariškais barščiais su neįprastu vyšnių skoniu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Burokėliai 300 g
- Baltagūžiai kopūstai 100 g
- Rauginti kopūstai 150 g
- Vanduo 2 l
- Morkos 50 g
- Pomidorų pasta 100 g
- Citrinų sultys 25 g
- Vyšnios 100 g
- Mėtos 10 g
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 200 kcal
Paruošimo būdas
- Sudėkite burokėlius į foliją ir įdėkite į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 60 minučių.
- Palaukite kol burokėliai atvės ir supjaustykite juostelėmis.
- Baltagūžius kopūstus irgi supjaustykite juostelėmis bei sutarkuokite morkas. Kepkite 5-10 minučių įkaitintoje keptuvėje ant augalinio aliejaus.
- Išplaukite raugintus kopūstus, išdžiovinkite ir įdėkite į verdantį aliejų keptuvėje.
- Pridėkite pomidorų pastą ir troškinkite 5-10 minučių. Tada sudėkite visas troškintas daržoves kartu.
- Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies. Pabarstykite druska, palaukite kol užvirs ir įdėkite troškintas daržoves.
- Palaukite kol dar kartą užvirs ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
- Įdėkite vyšnias ir įpilkite citrinų sultis. Virkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Pateikiant prie stalo papuoškite šiuos vegetariškus barščius mėtomis.