Tailandietiška moliūgų sriuba su kokosų pienu

Moliūgų sezonas tęsiasi jau kokius 3 mėnesius. Jų pilna ir turguose ir parduotuvėse. Moliūgai ženkliai išsiskiria iš visos produktų įvairovės savo dydžiu ir spalva. Kai aplinkui taip trūksta spalvų, ryškiai oranžinis moliūgas taip ir prašosi į krepšį.

Šios sriubos receptas patiks visiems, kas mėgsta moliūgus ir tailandietišką virtuvę. Galvojote, kad šie du dalykai nesuderinami? Šioje kreminėje sriuboje puikiai dera natūralus moliūgų ir kokosų pieno saldumas, o skonio paletę dar labiau paįvairina tailandietiška raudonojo kario pasta.

Ingredientai
Porcijos: +
Gaminimas
Print
  • Supjaustykite moliūgus su žieve maždaug 5×3 cm dydžio gabalėliais, aptepkite juos sviestu, sudėkite į skardą, apibarstykite druska ir maždaug 30 minučių kepkite 170C orkaitėje. Kai moliūgai iškeps, išimkite juos ir atvėsinkite. Atvėsusiems moliūgams nuimkite žievę ir sudėkite į dubenį.

  • Į puodą sriubai įdėkite 1 šaukštą sviesto. Įkaitinkite ir sudėkite raudonojo kario pastą. Pakepinkite 1-2 minutes.

  • Įpilkite kokosų pieną ir palaukite kol užvirs.

  • Tada perpilkite sriubą į blenderį, pridėkite moliūgus ir viską sutrinkite. Turėtumėte gauti labai tirštą pastą. Šioje vietoje po truputį pilkite virintą vandenį arba sultinį ir trinkite, kol gausite tokios konsistencijos sriubą, kuri jums priimtina.

  • Gautą sriubą dar kartą užvirinkite ir įdėkite druskos pagal skonį.

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: