Moliūgų sezonas tęsiasi jau kokius 3 mėnesius. Jų pilna ir turguose ir parduotuvėse. Moliūgai ženkliai išsiskiria iš visos produktų įvairovės savo dydžiu ir spalva. Kai aplinkui taip trūksta spalvų, ryškiai oranžinis moliūgas taip ir prašosi į krepšį.
Šios sriubos receptas patiks visiems, kas mėgsta moliūgus ir tailandietišką virtuvę. Galvojote, kad šie du dalykai nesuderinami? Šioje kreminėje sriuboje puikiai dera natūralus moliūgų ir kokosų pieno saldumas, o skonio paletę dar labiau paįvairina tailandietiška raudonojo kario pasta.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Moliūgai 500 g
- Kokosų pienas 400 ml
- Sviestas 3 valg. š.
- Raudonojo kario pasta 8 g
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite moliūgus su žieve maždaug 5×3 cm dydžio gabalėliais, aptepkite juos sviestu, sudėkite į skardą, apibarstykite druska ir maždaug 30 minučių kepkite 170C orkaitėje. Kai moliūgai iškeps, išimkite juos ir atvėsinkite. Atvėsusiems moliūgams nuimkite žievę ir sudėkite į dubenį.
- Į puodą sriubai įdėkite 1 šaukštą sviesto. Įkaitinkite ir sudėkite raudonojo kario pastą. Pakepinkite 1-2 minutes.
- Įpilkite kokosų pieną ir palaukite kol užvirs.
- Tada perpilkite sriubą į blenderį, pridėkite moliūgus ir viską sutrinkite. Turėtumėte gauti labai tirštą pastą. Šioje vietoje po truputį pilkite virintą vandenį arba sultinį ir trinkite, kol gausite tokios konsistencijos sriubą, kuri jums priimtina.
- Gautą sriubą dar kartą užvirinkite ir įdėkite druskos pagal skonį.