Neįprasta, bet labai skani naminė pica su saliamiu, žaliosiomis alyvuogėmis, aitriosiomis paprikomis ir aguonų bei sezamų sėklomis. Labai paprastas receptas, o picos gaminimas užims tik 25 minutes.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Picos tešla 450 g
- Pomidorų padažas 400 ml
- Mocarelos sūris 300 g
- Saliamis 20 gabaliukų
- Rausvieji svogūnai ¼ vnt.
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Alyvuogės (žalios) ½ puodelio
- Medus 3 valg. š.
- Aguonų sėklos 2 valg. š.
- Sezamų sėklos 2 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 420 kcal
Paruošimo būdas
- Iškočiokite picos tešlą taip, kad gautųsi skritulio formos pagrindas picai.
- Pagrindą suptepkite pomidorų padažu.
- Sutarkuokite mocarelos sūrį ir 3/4 jo padėkite ant padažo.
- Ant viršaus padėkite saliamio griežinėlius, plonai supjaustytus rausvuosius svogūnus, aitriąją papriką bei perpus perpjautas alyvuoges.
- Pabarstykite likusiu sūriu ir užpilkite medumi.
- Picos kraštus pabarstykite aguonų ir sezamų sėklų mišiniu.
- Kepkite 12-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!