Neįprasta, bet labai skani naminė pica su saliamiu, žaliosiomis alyvuogėmis, aitriosiomis paprikomis ir aguonų bei sezamų sėklomis. Labai paprastas receptas, o picos gaminimas užims tik 25 minutes.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Picos tešla 450 g
- Pomidorų padažas 400 ml
- Mocarelos sūris 300 g
- Saliamis 20 gabaliukų
- Rausvieji svogūnai ¼ vnt.
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Žaliosios alyvuogės ½ puodelio
- Medus 3 valg. š.
- Aguonų sėklos 2 valg. š.
- Sezamų sėklos 2 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 420 kcal
Gaminimas
-
Iškočiokite picos tešlą taip, kad gautųsi skritulio formos pagrindas picai.
-
Pagrindą suptepkite pomidorų padažu.
-
Sutarkuokite mocarelos sūrį ir 3/4 jo padėkite ant padažo.
-
Ant viršaus padėkite saliamio griežinėlius, plonai supjaustytus rausvuosius svogūnus, aitriąją papriką bei perpus perpjautas alyvuoges.
-
Pabarstykite likusiu sūriu ir užpilkite medumi.
-
Picos kraštus pabarstykite aguonų ir sezamų sėklų mišiniu.
-
Kepkite 12-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!