Aromatingi grikiai įgaus naują skonį, jei į grikių košę įdėsite tuno. Tokį patiekalą su malonumu valgys suaugusieji ir vaikai pietums arba vakarienei. Tuną galima įdėti į košę arba patiekti atskirai kaip garnyrą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Grikių kruopos 150 g
- Tunas (konservuotas) 180 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Vanduo 400 ml
- Druska 3 žiupsneliai
Porcijoje
Kalorijos: 251 kcal
Baltymai: 18.90 g
Riebalai: 5.22 g
Angliavandeniai: 33.50 g
Paruošimo būdas
- Grikius nuplaukite vandenyje, pašalinkite juodus grūdus. Sudėkite į puodą ir užpilkite karštu vandeniu, pagardinkite druska.
- Pastatykite puodą ant kaitlentės, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite maždaug 15-20 minučių.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi apie 3-4 minutes, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- Įdėkite konservuotą tuną ir kepkite dar 1-2 minutes.
- Įdėkite apkeptą tuną ir svogūną į košę ir išmaišykite.
- Sudėkite grikių košę su tunu į lėkštes, papuoškite šviežiais žalumynais ir patiekite karštą. Skanaus!