Skanus ir saldus tinginių tortas „Napoleonas” iš šaldytos sluoksniuotos tešlos ir saldinto sutirštinto pieno.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Mielinė sluoksniuota tešla (šaldyta) 500 g
- Sviestas 200 g
- Saldintas sutirštintas pienas 380 g
Gaminimas
-
Tešlos lakštus supjaustykite 1 cm pločio išilgomis juostelėmis ir iškepkite iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (žiūrėkite instrukciją ant pakuotės). Palaukite kol atvės. Keletą iškeptų juostelių palikite torto papuošimui.
-
Pagaminkite kremą. Išmaišykite minkštą sviestą, įpilkite į jį sutirštintą pieną ir dar kartą viską sumaišykite iki vientisos masės.
-
Padėkite ant stalo didelį gabalą maistinės plėvelės. Paskleiskite ant jos šiek tiek kremo ir dėkite tešlos juosteles, tada vėl tepkite kremu ir vėl dėkite juosteles. Taip sluoksniuodami sudėkite visas juosteles, o ant viršaus užtepkite likusio kremo sluoksnį.
-
Tvirtai spausdami, viską susukite į ritinį. Kad laikytųsi geriau, galite apvynioti dar vienu plėvelės sluoksniu. Padėkite į šaldytuvą ir laikykite 2 paras. Tada išvyniokite tortą ir apibarstykite likusių tešlos juostelių trupiniais. Skanaus!