Šis aromatinis moliūgų ir grikių tortas turi savo sudėtyje daug ląstelienos bei baltymų ir yra be glitimo. Greitai gaminamas mikrobangų krosnelėje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Linų sėmenys 1 šaukštas
- Sojų pienas ⅓ stiklinės
- Moliūgų piurė ⅓ stiklinės
- Cinamonas ¾ šaukštelio
- Cukrus 1.5 šaukštelio
- Druska 1 žiupsnelis
- Grikių miltai ⅓ stiklinės
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijoje
Kalorijos: 240 kcal
Baltymai: 12 g
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 37 g
Paruošimo būdas
- Sumaišykite linų sėmenis ir sojų pieną.
- Įdėkite moliūgų piurę, cinamoną, cukrų ir druską.
- Įpilkite į gautą tešlą grikių miltus ir kepimo miltelius.
- Įdėkite tešlą į mikrobangų krosnelei skirtą indą ir nustatykite laikmatį 5 minutėms. Iškepto torto paviršius turi būti pakankamai elastingas.
- Palaukite kol tortas atvės, dėkite ant lėkštės ir mėgaukitės!