Šių keptų obuolių paslaptis – įdaras. Be graikinių riešutų ir aguonų sėklų, čia naudojamos datulės ir daug prieskonių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Obuoliai 12 vnt.
- Graikiniai riešutai 2 stiklinės
- Datulės 6 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Aguonų sėklos 8 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kardamonas 6 vnt.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Malti muskatai 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 310 kcal
Paruošimo būdas
- Gerai nuplaukite obuolius ir atsargiai nupjaukite jų viršūnes. Viršūnių neišmeskite, jos bus reikalingos ateityje. Išskobkite obuolių vidurius.
- Susmulkinkite graikinius riešutus ir supjaustykite datules. Sumaišykite jas su prieskoniais, aguonomis, 6 valg. š. alyvuogių aliejaus ir pusės citrinos sultimis.
- Sudėkite gautą mišinį į obuolius ir uždenkite viršūnėmis.
- Apipurkškite obuolius likusiu alyvuogių aliejumi ir pabarstykite cukrumi.
- Kepkite obuolius orkaitėje apie 15 minučių esant temperatūrai 180 laipsnių.
- Pateikite obuolius karštais. Skanaus!