Norint naminių ledų, visai nebūtinas specialus aparatas – naminis sorbetas bus labai gaivus, natūraliai saldus, nebrangus ir skanus variantas. Tai labai paprastas receptas, kuris nereikalauja beveik jokių pastangų – herojėmis jame taps šilauogės, kurios lietuvių tiesiog dievinamos.
Sorbetą galėsite skanauti iškart, bet receptas tinka ir laukiant svečių kitą dieną – dėkite desertą į šaldiklį, o tuomet teliks ištraukti ir luktelti 10-15 minučių, kad šiek tiek atitirptų ir jį būtų lengviau patiekti.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Šilauogės 450 g
- Klevų sirupas 2 valg. š.
- Citrinos (žievelė) 1 arbat. š.
- Citrinų sultys 3 valg. š.
- Vanduo ⅓ puodelio
Paruošimo būdas
-
Saują šilauogių atidėkite papuošimui. Likusias nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaldiklį bent 4 valandoms.
-
Uogoms gerai sušalus, visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ar trintuvą. Trinkite, kol masė taps visiškai lygi, prireikus vis sustojant ir išmaišant. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite saldumą.
-
Patiekite su grilyje keptomis persikų puselėmis, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus!

