Sužinokite kaip gaminamas skanus ir gaivus braškių sorbetas su rožių aromatu. Labai lengvas ir greitas receptas, kuris patiks visiems ledų mylėtojams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Braškės 600 g
- Cukrus (cukranendrių) 300 g
- Vanduo 300 ml
- Citrinos 1 vnt.
- Rožių vanduo 2 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 238 kcal
Paruošimo būdas
- Išspauskite vienos citrinos sultis į stiklinę.
- Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį ir cukranendrių cukrų. Kai cukrus ištirps, pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite kol vanduo užvirs.
- Sumalkite braškes blenderyje iki vientisos masės. Įpilkite sirupą iš puodo ir gerai sumaišykite. Tada įpilkite citrinų sultis bei rožių vandenį ir dar kartą gerai sumaišykite.
- Perpilkite gautą mišinį į didelės talpos indą ir įdėkite į šaldymo kamerą. Laikykite, kol mišinys taps kietu (apie 2 val.).
- Ištraukite braškių sorbetą iš šaldymo kameros prieš 15 minučių iki valgant. Po 15 minučių dėkite į ledaines ir neškite prie stalo. Galite papuošti mėtos lapeliais. Skanaus!