Šie migdoliniai sausainiai patiks visiems saldumynų mėgėjams, o ypač tieks, kas rūpinasi savo figūra bei sveikata. Tai skanus ir maistingas desertas, o jo receptas yra be miltų ir be glitimo.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Migdolų riešutai 2 stiklinės
- Cukrus 350 g
- Druska ½ arbat. š.
- Kiaušiniai (baltymai) 4 vnt.
- Malta vanilė pagal skonį
Paruošimo būdas
- Sumalkite migdolų riešutus ir cukrų blenderyje iki smulkių trupinių konsistencijos.
- Suplakite kiaušinių baltymus ir druską, tada po truputį dėkite riešutų bei cukraus mišinį ir maltą vanilę, plakdami toliau.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šaukštu išdėliokite gautą mišinį. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki gražios auksinės spalvos (apie 30 minučių).