Atrodytų, kad iš obuolių sunkiai galima pagaminti skanų alkoholinį gėrimą. Bet mes pasistengsime. Aišku, tai nebus tikras kalvadosas, tačiau šio gėrimo skonis labai panašus į tą, kurį galima nusipirkti parduotuvėje.
Ingredientai
- Obuoliai 1 kg
- Degtinė 500 ml
- Cukrus 100 g
- Cukrus (vanilinis) 1 arbat. š.
Paruošimo būdas
- Nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
- Sudėkite obuolius į stiklainį, pabarstykite vaniliniu cukrumi ir užpilkite degtine. Stiklainį palikite tamsioje vietoje dviem savaitėm.
- Po dviejų savaičių išspauskite skystį iš obuolių.
- Sumaišykite cukrų su vandeniu (1:1 proporcijoje), užvirkite gautą mišinį ir nuolat maišydami virkite dar 5 minutes ant didelės ugnies.
- Sumaišykite obuolių skystį ir karamelizuotą cukrų.
- Gerai uždarykite tarą su naminiu obuolių kalvadosu ir laikykite ją tamsioje vietoje.
Dėmesio! Alkoholio vartojimas kenkia jūsų ir jūsų šeimos sveikatai ir gerovei!