Ingredientai
Porcijos: –+
- Balta sumuštinių duona 8 riekelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Saldieji svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Konservuoti žalieji žirneliai 200 g
- Baltasis sausas vynas 50 g
- Mėtos 100 g
- Druska ½ arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis
Paruošimo būdas
- Supjaustykite svogūną kubeliais, įdėkite į keptuvę ir kepkite alyvuogių aliejuje 7 minutes.
- Pridėkite česnaką, druską ir maltas aitriąsias paprikas ir kepkite dar 2 minutes.
- Įpilkite į keptuvę baltojo sauso vyno ir įdėkite žaliuosius žirnelius.
- Troškinkite gautą mišinį apie 3 minutes. Tada gerai viską sumaišykite, kad gautųsi tyrė ir nuimkite nuo ugnies.
- Palikite tyrę atvėsti, o tuo metu apskrudinkite duonos riekeles skrudintuve arba orkaitėje.
- Uždėkite žaliųjų žirnelių tyrę ant apskrudintos duonos ir papuoškite sumuštinius šviežiomis mėtomis.