Karšti sumuštiniai iš prancūziško batono, burokėlių ir bazilikų.
Ingredientai
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Burokėliai 2 vnt.
- Kepinti migdolai 200 g
- Bazilikai 7 lapai
- Alyvuogių aliejus 50 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Blenderyje sumalkite burokėlius, česnakus, kepintus migdolus ir bazilikų lapus iki vientisos masės.
- Į gautą mišinį įpilkite alyvuogių aliejų, pabarstykite druska ir pipirais.
- Supjaustykite prancūzišką batoną riekelėmis ir padžiovinkite orkaitėje arba skrudintuve, kol batonas gražiai apskrus.
- Kai batonas bus apskrudęs, uždėkite ant jo burokėlių ir bazilikų mišinį iš blenderio. Galite papuošti sumuštinius plonais parmezano sūrio gabaliukais arba gražgarštėmis.