Ingredientai
Porcijos: –+
- Moliūgai 500 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 2 vnt.
- Sviestas 50 g
- Pienas 500 ml
- Vištienos sultinys 500 ml
- Bulvės 2 vnt.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 237 kcal
Baltymai: 7.5 g
Riebalai: 14 g
Angliavandeniai: 23.5 g
Gaminimas
-
Išvalykite moliūgus nuo sėmenų ir nuimkite žievę. Supjaustykite dideliais kubeliais.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną ir porus.
-
Ištirpinkite puode sviestą ir apkepkite jame svogūną ir porus apie 5 minutes.
-
Įdėkite moliūgus į puodą. Kepkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami dar 5 minutes.
-
Įdėkite cukrų, druską bei pipirus ir troškinkite dar 5 minutes.
-
Nuskuskite bulves, išplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
-
Įpilkite į puodą karštą pieną, karštą vištienos sultinį ir įdėkite bulves.
-
Uždenkite puodą dangteliu ir virkite 1 valandą.
-
Perpilkite sriubą į blenderį, sumalkite ir gražinkite į puodą pašildymui.
-
Valgant pagardinkite normandišką moliūgų sriubą grietinėle. Taip pat galite įdėti į ją skrebučius su česnakais.