Skanios salotos su farfalle makaronais, šparaginėmis pupelėmis ir žaliosiomis alyvuogėmis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai Farfalle 80 g
- Druska pagal skonį
- Šparaginės pupelės 150 g
- Petražolės keletas šakelių
- Bazilikai keletas šakelių
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Raudonėliai (džiovinti) pagal skonį
- Česnakai 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Gražgarstės 1 sauja
- Konservuoti kukurūzai 80 g
- Pomidorai (vyšniniai) 100 g
- Alyvuogės (žalios) 1 sauja
Paruošimo būdas
- Išvirkite farfalle makaronus vandenyje su druska pagal nurodymus pakuotėje.
- Atskirai vandenyje su druska išvirkite šparagines pupeles (virti reikia apie 10-15 minučių).
- Sudėkite į dubenį petražoles, bazilikus, druską, pipirus, džiovintus raudonėlius ir susmulkintą česnaką. Įpilkite alyvuogių aliejų ir pertrinkite visus ingredientus. Leiskite padažui šiek tiek pastovėti.
- Sumaišykite gražgarstes, atšalusius farfalle makaronus ir šparagines pupeles, kukurūzus bei per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus bei alyvuoges.
- Įdėkite padažą į salotas, dar kartą viską gerai sumaišykite ir palikite stovėti 10 minučių. Skanaus!