Skanūs benedikto kiaušiniai su skrudinta duona, vytintu kiaulienos kumpiu (hamonas arba proščiuto) ir šviežiomis gražgarstėmis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vytintas kumpis (hamonas arba proščiuto) 4 gabaliukai
- Citrinų sultys 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Varškės sūris 1 valg. š.
- Gražgarstės 1 sauja
- Pilno grūdo duona 2 riekelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 429 kcal
Baltymai: 24.71 g
Riebalai: 26.15 g
Angliavandeniai: 21.91 g
Gaminimas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros. Įdėkite į ją vytintą kumpį ir kepkite 7-12 minučių, kol jis taps traškiu.
-
Per tą laiką išvirkite benedikto kiaušinius: pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, kai iš dugno pradės kilti burbuliukai, padarykite sūkurį ir dėkite kiaušinį. Kiekvieną kiaušinį reikia virti 2-3 minutes.
-
Užpilkite gražgarstes citrinų sultimis.
-
Apskrudinkite duonos riekeles skrudintuve. Ant kiekvienos riekelės užtepkite varškės sūrio. Ant viršaus padėkite gražgarstes, kumpį ir benedikto kiaušinius. Skanaus!