Orkaitėje užkepta lašiša su ryžiais ir briuseliniais kopūstais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lašišos filė 4 vnt.
- Kmynai (malti) 5 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 5 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Briuseliniai kopūstai 300 g
- Natūralus jogurtas ½ stiklinės
- Citrinų sultys 2 arbat. š.
- Ryžiai 2 stiklinės
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedideliame indelyje sumaišykite maltus kmynus, maltas aitriąsias paprikas bei druską. Sutepkite kepimo formą vienu šaukštu alyvuogių aliejaus. Likusiu aliejumi sutepkite lašišos gabaliukus ir padėkite juos į kepimo formą, palikdami tarpus tarp jų. Palaukite 5 minutes, tada pabarstykite lašišą puse prieskonių mišinio ir dėkite į orkaitę maždaug 10 min.
- Kol kepate žuvį, išvirkite ryžius ir briuselinius kopūstus.
- Į indelį su likusių prieskonių mišiniu įpilkite citrinų sultis ir jogurtą. Gerai viską sumaišykite.
- Padėkite ryžius į lėkštes, šalia padėkite briuselinius kopūstus, o ant viršaus – užkeptą lašišą.
- Likusį po kepimo skystį iš kepimo formos įpilkite į citrinų ir jogurto mišinį. Gautą padažą pateikite atskirame indelyje. Skanaus!